Wednesday, 3 December 2014

TESTIMONI MINERAL COFFEE yang Anda Pasti Teruja!

Salam..
Hari ni Dira nak share tentang koleksi testimoni dari pengguna-pengguna Mineral Coffee. Mineral Coffee ini sudah menjadi fenomena di seluruh Malaysia, bukan hanya sedap diminum tapi juga memberi manfaat kepada kesihatan kita.

Testimoni 1 - Badan tak letih, bertenaga sepanjang hari







Testimoni 2 - Hari-hari aktif, makin semangat nak mengajar


Testimoni 3 - Melawaskan sistem Penghadaman




Testimoni 4 - Memperbanyakkan susu (Milkbooster)




Testimoni 5 - Badan bertenaga dan sebagai migrain reliever

My regular customer, everymonth repeat order nak bagi adik dan mak cuba kebaikan Mineral Coffee ni.


Testimoni 6 - Bertenaga semasa berpuasa






Testimoni 7 - Setelah mencuba pelbagai product, Mineral Coffee juga yang berkesan sebagai Milkbooster



Testimoni 8 - Mineral Coffee mengenyangkan. Macam makan nasi katanya. 


Testimoni 9 - Turun 5kg hanya dengan Mineral Coffee

 

See.. terbukti Mineral Coffee sangat memberi kesan yang positive kepada pengguna dari segi kesihatan.

Mineral Coffee

  • NO Sugar
  • NO Preservatives
  • NO cholestrol
  • Very minimal caffeine 
  • hanya mengandungi garam buluh yang bebas pencemaran
  • Kopi robusta
  • Sedap 
  • Memberi tenaga dan mengenyangkan
  • Boleh mengurangkan kadar gula dalam badan

Jom dapatkan Mineral Coffee hari ini!
RM26.50 sekotak
RM100 untuk 4 kotak

Pengedar dan agent dialu-alukan



Dira Zulkifri
 +60179688

Monday, 1 December 2014

Peluang Perniagaan - Mineral Coffee

Salam all,

Hari ni Dira nak share satu peluang perniagaan bersama Mineral Coffee.

actually this is not the first time i'm writing and share about mineral coffee
before this ada few entries...
HERE is the Link
but today more on to BUSINESS OPPORTUNITY kepada yang berminat untuk memulakan perniagaan secara kecil-kecilan atau besar-besaran untuk product kopi ini sahaja sebagai pendapatan sampingan atau pun utama...terpulang kepada kehendak masing2.

first and foremost...
nak cerita atau nak ulang lagi tentang keunikan/kebagusan Mineral Coffee yang menjadi pujaan dan kegemaran ramai sejak akhir-akhir ini...:-)


KEUNIKAN
1. Mengandungi garam buluh :
- garam laut bebas pencemaran
- buluh berusia 3 tahun
- ditutup dgn tanah liat dari kedalaman 20m
2. No sugar

3. No cholestrol

4. Aroma unik dan kopi robusta

5. Nutrien : magnesium, zat besi, kalsium, potassium

6. Kaya dengan unsur anti-oksida

7. Menghilangkan keletihan fizikal&mental

8. Melegakan tekanan

9. Cepat habis (repeat customer)

10. Tahan lama: tarikh luput 2 tahun lagi

11. Menyihatkan dan bermanfaat

12. Berkualiti tinggi

13. Unik dan satu-satunya dalam pasaran



contoh TESTIMONIAL

1. Lenguh2 badan dan sakit urat berkurangan

2. Badan rasa lebih bertenaga

3. Sakit diabetes: gula dalam darah turun

4. Turun berat badan & alahan kulit berkurangan

dan banyak lagi.....


STRATEGY PEMASARAN MINERAL COFFEE

Bonus plan SALES MANAGER
SM bonus : rm2200
Profits : rm2610
Total income : rm4900


Bonus plan DISTRIBUTOR D4 (200 kotak)
D4 bonus : rm288
Profits : rm600
Total : rm900


Strategy jual SALES MANAGER
- 870 kotak BOLEH DI JUAL DALAM MASA 6-12 BULAN
*** STRATEGY DAN PENGIRAAN  akan di ajar secara details.


Strategy jual DISTRIBUTOR D4

- 200 kotak BOLEH DI JUAL DALAM MASA 2.5 BULAN
*** STRATEGY DAN PENGIRAAN  akan di ajar secara details.


TAWARAN kepada pemilik restoran/caffe/coffee house/gerai dan sebagainya....
.
.
.
PERCUMA DUIT EXTRA UNTUK BIL ASTRO, UNIFI, MAINTENANCE!!!
- RM195 * 12 bulan = RM2340 PERCUMA!!!
- setahun duit bercuti ke bali, thailand, hong kong...atau renovation kedai n etc



Recommended places :

- kantin
- restoran
- kafeteria
- gerai kopi
- kedai runcit
- pantry
- koperasi
- hotel



anyone yang interested to know more about this
PLAN & STRATEGY and untuk PEMBELIAN BORONG
PLEASE Whatsapp
+60179683653 (Dira)
#dynamicleadersgroup
 

"Semua orang ada cabaran, masalah dan halangan masing-masing. Tanpa adanya cabaran, kita tak akan menjadi diri kita hari ini"

Sunday, 30 November 2014

SM/SSM Awards - Another Milestone Achieved

Salam All.

Actually cerita ni supposed Dira tulis in September tapiiii nak mencari mood nak menulis tu alahaii susah betul. hehe.. So Alhamdulillah Dira terima award Senior Sales Manager RM60,000 sales achievement.

Walaupon masa nak naik pangkat ni Dira tengah pregnant, tapi still Dira managed to achieve target and masa Dira ambil award tu September lepas actually Dira baru sangat lepas pantang iaitu hari ke 46 Dira berpantang. Masa pergi ambil award tu ada lagi sisa-sisa muka sembab tau. Tapi sebab semangat nak berbusiness and nak ambil aura kejayaan tu Dira kuatkan diri juga..

My face on the day. Make up done by me!
Masa ni memang tak sempat nak cari baju baru ke.. dress ke.. ye la.. selama berpantang memang dok rumah je kan. So pakai apa yang ada dalam wardrobe je. hehe

It's not only a bouquet of roses, it's a bunch of spirit.. courtesy from my lovely sister Waney Zainuddin. :)


Dengan Kak Waney.. Dari dulu sampai sekarang masih teguh menyokong dan melatih Dira dalam business ni. :)
With the achievers. Congrats all. :)

Dengan Kak Maisarah Ibrahim. Founder of Dynamic Leaders Group

 


Taadaa..Alhamdulillah.. Siapa sangka dulu kerja makan gaji sekarang dah boleh buat business. Dulu segan segan, takut nak start business, sekarang dah makin yakin dan dah ada kumpulan sendiri. Dira sendiri tak sangka yang Dira masih mampu bertahan dalam business ni, bak kata kak Maisarah, pilihan dira untuk berhenti kerja dan buat business ni adalah pilihat yang betul. Untungnya dalam business ni serba serbi diajar cuma tinggal nak apply je. Mudah kan.

Sekarang Dira meniti masa saja nak capai peringkat seterusnya. InshaAllah hanya membilang hari saja. Sesiapa yang ingin mengubah nasib dengan buat sesuatu untuk kehidupan anda, jom bermula dengan Dira. InshaAllah Dira akan guide anda sepenuh hati.


Lots of love,
Dira Zulkifri
+60179683653

Thursday, 27 November 2014

TESTIMONI PREMIUM BEAUTIFUL YANG PERLU ANDA TENGOK!


TESTIMONI 1

Berpantang dengan Premium Beautiful memang sangat berkesan tau. Tengok senang-senang je hilang 25kg dalam masa berpantang. Best tak? Of course lahh kan.. ;)


Testimoni 2

 Client ni sebelum ni memang ada masalah hormon yang menyebabkan period tak datang ataupon orang panggil PCOS siap kena ambil medicine dari doctor lagi kalau nak datangkan period. Alhamdulillah lepas pakai Premium Beautiful ni secara consistent period client ni pon dah jadi normal. Syukur..


Testimoni 3

Ni gambar before and after client dengan memakai Premium Beautiful on the same dress! waahh..Tengok lepas pakai Premium Beautiful ni body makin firm anf kemas kan.


Testimoni 4


Customer Dira ni dulu lepas beranak rapat rapat terus hilang shape. Then lepas pakai Premium Beautiful sebulan je see semua orang kat office dia kata dah nampak shape. Siapa tak teruja oii..


Testimoni 5

 Lagi sekali testimoni Premium Beautiful dipakai ketika berpantang. Tak perlu tunggu sampai 44 hari, tak sampai 2 minggu pon dah dapat perut flat. No more flabby tummy for mummy.. :)


Testimoni 6

Testimoni before and after memakai Premium Beautiful.. Makin langsing and makin cantik body kita, nak kemana mana pon yakin je. :)


Testimoni 7

Selain dari memberi bentuk badan yang cantik, Premium Beautiful secara tak langsung mengurangkan berat badan pengguna juga.


Testimoni 8

 This client berjaya hamil dengan pemakaian Premium Beautiful. Jangan tak tahu, Premium Beautiful menyokong dan memperkuatkan sistem peranakan dan rahim kita untuk memudahkan process ovulasi.


Testimoni 9

Premium Beautiful juga membantu menguatkan tulang belakang dan memperbetulkan keadaann belakang kita yang bongkok.


Ok macam mana lepas tengok testimoni-testimoni hebat ni? Terbukti Premium Beautiful bukan sahaja untuk kecantikan tapi sangat bagus untuk kesihatan badan kita. Tak rugi kalau ada satu untuk diri sendiri.
Kalau berminat nak dapatkan Premium Beautiful jangan segan segan contact Dira ok. :)


Love,
Dira Zulkifri
+60179683653

Tuesday, 28 October 2014

I'M BACK!!



Salam all.

Haa.. tengok gambar atas tu kemain tanya "did you miss me?"
Bajet2 artis ada follower gitu kan.

Dah agak lama tak menulis and sincerely mmg sangat rindu kat blog yang tak ada apa sangat..
Actually bukan nak saja-saja senyap, bagi yang friends dgn Dira di Facebook dan follower di intagram mesti tahu yang Dira baru lepas melahirkan baby. (Tak la baru sangat dah 3 bulan..hehe)

Since dah ada anak and work at home mother ni memang lah bukan suatu perkara yang senang.. nampak senang tapi hakikatnyaaa.. huhu..
Buat masa ni Dira masih lagi tengah cuba adapt and adjust timing management Dira sendiri..
Yelah.. mana nak uruskan anak lagi, nak masak (kadang2 jer), nak urus product, nak post barang customer lagi, nak jumpa biz partner lagi.. attending events.. Whoaaaa... rasa tak terkejar je masa bila semua benda rasa nak buat kan..

Walau apa pon rasa sibuk tapi tetap bersyukur sebab masih lagi dilimpahkan rezeki dalam business online Dira ni. And yang paling penting berpeluang jaga anak sendiri.

So nanti dira update update lagi lah ea. Banyak ni promotion product and business nak share dengan korang sumer. hehe :)

till we meet again.

Love, Dira.
+60179683653




Friday, 4 July 2014

Diamond Night 2014 ~ Celebrating the Diamonds in Business!


Salam All,

Last 21st June sekali lagi company Hai-O Marketing organized a prestige event called Diamond Night.
Di majlis ini, company meraikan usahawan-usahawan yang berjaya mencapai jualan berkumpulan sebanyak RM180,000 (Diamond Sales Manager), RM720,000 (Double Diamond Manager) dan Car Fund Achiever!


a
Dira pergi Diamond Night dengan kakak Dira, thanks kakak teman adik. hehe

Berbeza dengan event-event yang lain, event Diamond Night satu satunya event yang berserta makan malam, maka haruslahh ramai yang glamour glamour kalah retiss gituu. hehe..


Menu malam tu so yummy so sedap!
Event kali ini menyaksikan my sister in business, DDM Waney Zainuddin mendapat anugerah Car Fund Awards. Car Fund atau Tabung Kereta ni ibarat company beri cash everymonth kepada usahawan untuk bayar kereta kita, starts dengan RM1000 tau setiap bulan! best tuuu. :)

Kak Waney deserved this award for her hardworking in business. Kak Waney lah yang bertanggungjawap memegang tangan Dira dari awal sampai sekarang penglibatan Dira dalam business. Kak Waney selalu jadi tempat rujukan kalau Dira ada masalah tentang business atau masalah peribadi sekali pon. hehehe.. Even time Dira first time tahu yang Dira positive pregnant pon Kak Waney antara orang terawal yang Dira bagitau. hehe.

Ok lah, makin panjang tulis kang makin melalut pulak, so enjoy pictures la ye!




Me and Kak Waney
From strangers now we're besties with same goals.
Kak Waney Zainuddin with other achievers
Let's go for GOPRO! hehe. Antara Business Partner yang hadir malam tu.

with CDM Syukran Helmie


Kami pon nak kunci keramat tuu!!


Happy faces of us. :)


GLAM Men!


OK, Till we meet again in other entries! :)




Lots of Love,

Dira Zulkifri
0179683653





Ramadhan Datang Lagi!


Salam all,

Akhirnya bertemu juga kita dengan bulan yang penuh barokah ini. 
Bulan Ramadhan bulan yang sangat dinanti nantikan oleh seluruh umat Islam kan.

Bagi Dira pulak, memang excited dengan bulan Ramadhan sebab bulan ni Dira dan suami akan menerima kehadiran seorang cahaya mata yang dinanti nantikan selama ni.
By the time Dira tulis entry ni Dira dah 37weeks 1day. I could be deliver anytime soon! hehe

Sempena bulan Ramadhan ni Dira buat Promotion untuk Hot Products!

Jom usha! ;)















Semuanyaaaaa FREE POSTAGE ok sayang sayang! 
Promotion Ramadhan Special ni valid sepanjang bulan Ramadhan ini. 



Nak order?
SMS/Whatsapp 
017 9683653
Dira Zulkifri